dilluns, 2 de desembre del 2013

Cops GP

Cops GP

La bona notícia és que aquesta temporada hi ha hagut menys caigudes que els últims dos anys, però la dolenta és que han estat 863 en les 52 carreres d'aquesta temporada en les tres cilindrades. Una mitjana de gairebé 50 per gran premi en qualsevol de les sessions, lliures, oficials o en carrera.
Encara que va haver menys arrastrones, curiosament en MotoGP el ritme va augmentar bastant, de 186-205 d'un any a un altre, sens dubte per la fenomenal baralla entre els tres aspirants al tron ​​durant tot l'any, cosa que no va haver el 2012. Marc Márquez va ser el més abundant dels espanyols, amb 15 caigudes, però no va ser el que pitjor parat va sortir.
Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa, que només van sortir descavalcats 03:06 vegades van patir sengles lesions que al final van resultar decisives, especialment la de Jorge a Assen-quan va córrer operat el dia anterior-i la posterior recaiguda a Alemanya.Alguns dels quatre punts que al final li van separar de revalidar la corona es van anar aquí.

"Vaig entrar al revolt molt ràpid, ha estat mala sort o igual molta confiança i la pista no estava per tenir aquesta confiança", relatava Jordi en aquesta caiguda crucial en el mullat traçat holandès.
D'aquestes tres caigudes, en dos es va lesionar la clavícula esquerra i en les dues ocasions en els segons entrenaments lliures, que és el moment del gran premi on més caigudes es produeixen en MotoGP probablement perquè és l'escenari en el qual els pilots proven els seus configuracions per la carrera de diumenge sense arriscar-se a les conseqüències d'un accident durant la tarda de dissabte. En Moto3 i Moto2, el punt més calent és la qualificació el dissabte.
Els 'recordmans'
Amb? Pol Espargaró va passar una cosa semblant. El campió de Moto2 va caure molt, vuit vegades, per quatre de Redding, però el seu rival britànic va pagar més car que cap la seva coca a Phillip Island:? Fractura de canell i adéu al títol.
Qui s'emporta la palma, mai millor dit, és el pilot indonesi? Rafid topen Sucipto, amb 26 mastegots, i entre els espanyols Axel Pons amb 17, tots dos a Moto2, la cilindrada de Cops GP per excel · lència amb 344 incidències.
Entre els circuits, Le Mans s'emporta el trofeu amb 68 caigudes sobre la pluja d'aquest cap de setmana, i el Gran Premi de Qatar-la primera cursa de la temporada i l'única prova nocturna del calendari-el que va registrar un menor nombre de caigudes (34).
El Mundial també compta amb un punt negre, com en les carreteres. Es tracta de la corba 10 del circuit de Montmeló. És el viratge de La Caixa, al final de la recta interior del traçat, que serveix d'entrada a l'última secció i és propícia per als avançaments abans d'arribar a meta.
No menys de tres pilots van caure allà a la primera volta de la cursa de MotoGP d'aquest any, als que després se sumaria Hayden per a un total de 28.La corba del Museu a Le Mans (18) i els viratges 1 i 3 de Sachsenring (14) completen el trio dels llocs més perillosos de 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada