dilluns, 25 de novembre del 2013

El TAS sanciona amb 18 mesos a Anthony West

El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha inhabilitat durant 18 mesos al pilot australià de motociclisme Anthony West, després d'estimar parcialment el recurs de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), que demanava ampliar a dos anys el càstig d'un mes que li va imposar per dopatge la Federació Internacional (FIM).
Segons ha informat el TAS, West va donar positiu de l'estimulant Methlyhexaneamine i en la seva defensa va argumentar que havia consumit la substància en una beguda energètica que va adquirir, preparar i consumir amb el convenciment que no contenia cap tipus de producte prohibit, ja que la va comprar en una botiga nutricional.
Després del recurs de l'AMA, el panell d'àrbitres del TAS escoltar tant el testimoni del pilot com els arguments donats per la FIM per justificar la sanció d'un mes que li va imposar, així com els de l'AMA, que va sol · licitar l'anul · lació d'aquest càstig i la sanció de dos anys.
Els àrbitres del TAS van decidir finalment estimar en part el recurs de l'AMA i castigar per violar la normativa a West amb 18 mesos ateses les circumstàncies del cas i els efectes del estimulant, "que no són insignificants en competició", encara que li correspondria un càstig de dos anys.
La sanció, que inclou el mes en què el pilot va estar suspès provisionalment, comença a comptar de la data en què va ser recollida la mostra, el 20 de maig de 2012, i tots els resultats de l'australià des de llavors queden invalidats.
El TAS sanciona amb 18 mesos a Anthony West

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada