dilluns, 28 d’octubre del 2013

Vettel guanya al tetracampió

Amb llàgrimes als ulls, creuant la pista per regalar els seus guants al públic i amb una emoció que potser no va mostrar en els tres anteriors, Sebastian Vettel aconsegueix a l'Índia la seva 36a victòria en F1 i es proclama campió del món per quarta vegada. Els registres coneguts tremolen al pas del jove alemany de 26 anys.
Només hi ha ja dos pilots per davant en títol, Fangio i Schumacher i només tres en triomfs parcials, com són Prost i Senna, però res sembla resistir al pilot de Red Bull, que va donar una altra exhibició al Buddh Circuit.

Va ser una cursa estranya per aquests Pirelli tous que es diluïen en només quatre voltes. Vettel no va esperar ni a això i de desfer d'aquest compost en la segona. Des d'allà va iniciar una remuntada a l'estil Abu Dhabi 2012, recolzat en una mecànica incontestable. Va remuntar del 17 al 4 º en només deu voltes., Al segon, a 20, i al primer definitiu en la 33.
Des d'allà va ser un passeig triomfal en què va gaudir, no sense algun petit problema en el seu cotxe, que corria risc de fondre com li va passar a Webber, que va haver d'abandonar quan era segon en el gir 39. "No toquis la beguda", li deien a falta de vuit voltes per al final. Pel que sembla es tractava d'una avaria elèctrica, possiblement en les bateries, cosa que podia agreujar el petit motor que impulsa l'aigua cap fins a la boca del pilot. Finalment va poder creuar la meta i aparcar el cotxe a la mateixa línia d'arribada per celebrar en gran.
La creu del dia va ser per a Fernando Alonso, que va ser tocat per Webber al primer revolt, per tant la seva ala davantera va quedar danyada. Una parada extra, només començar, arruïnava tota la seva estratègia a pas canviat i totes les seves opcions de podi. Rem al trànsit amb poca fortuna i va acabar fora dels punts (11è), el seu pitjor resultat des de Gran Bretanya 2010, acabant la prova. D'allò fa 64 carreres.
"El títol de pilots ja estava perdut, però hem perdut uns punts valuosos en el de constructors", es lamentava. "Això és esport i sol guanyar el millor. Vettel i Red Bull ho han fet molt millor que nosaltres i cal felicitar-los per això. Tornaré l'any que amb la mateixa il · lusió de sempre", afirmava esportiu en pilot asturià.
Ferrari perd el segon lloc del campionat de marques en favor de Mercedes. El quart lloc de Massa, molt bé al principi i gris la resta de la cursa, no va poder evitar-ho.Queden tres carreres per a resoldre'l, encara que no sembla aquest l'any de la 'Scuderia'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada